Здравейте! Някой може ли да даде някаква информация за 2-ри януари, работен ден ли ще бъде?
Не мисля, че трябва да се вглъбявате толкова  :wink1:
в ТД на НАП до 25.08.2016 г., като срокът за внасяне на здравната вноска от 16,80 лв. също е до 25.08.2016 г.
При попълване на преводни нареждания за внасяне на здравно осигурителните вноски е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане (код 561111 – „Вноски от лица, неподлежащи на здравно осигуряване на друго основание по ЗЗО“), като задължително се посочва периодът, за който се отнася вноската, и ЕГН
kanion77 много вярно...искат да ни превърнат в книжни мишки, които да набиват фактурки в програмките. Ами годините за обучение и квалификация? Оказва се, че отиват на вятъра...
дано бъде полезно
Ако българска компания получи фактура от чуждестранен хотелиер за нощувки на командировано в чужбина лице, тя няма задължение да самоначислява българско ДДС,  тъй като мястото на изпълнение на услугата е в държавата на хотела.
pmihaleva много добро предложение  :good:
dеlphine благодаря! Така е  :good: Чл. 17. (1) Междинните, годишните и консолидираните отчети на предприятията се съставят от физически лица, които са в трудово, служебно или облигационно правоотношение с предприятието, или от счетоводни предприятия.
Явно ми е убягнало  :smile1: :smile1: :smile1:
Имам няколко лица към които мога да се обърна, но в закона за счетоводството пише, че това лице трябва да е в трудови правоотношения с предприятието  :blush:
Благодаря Ви за отговора и аз съм на това мнение но в случая кой ще подписва ГФО следващата година? одиторските фирми занимават ли се с микро предприятия ?
Здравейте! Имам въпрос на който се чудя как да постъпя. Искам да започна работа във фирмата на баща ми като счетоводителка, тъй като неговият дългогодишен счетоводител напуска. Аз имам сертификат за оперативен счетоводител (средно образование), в момента съм трети курс счетоводство и контрол и работя като отчетник счетоводство в кантора от една година. В ЗСч не намирам основание да работя като такава, защото не отговарям на изискванията за съставител на ГФО. И в мен възниква въпроса дали ГФО може да се състави от одиторска фирма(да поясня ГФО за 2015 е подаден, става въпрос за следващата година, тъй като все още няма да съм завършила) ?